Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, σχετικά με τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν την έναρξη τοης συνεδρίασης του Eurogroup.

 

Η εποπτεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος «δεν είναι μικρή υπόθεση», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας ότι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.


Μοσκοβισί: Ζητά ταχεία ανάληψη δράσης από την Ευρωζώνη


Την άμεση ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, με εργαλείο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν πρόσφατα, έθεσε ως διακύβευμα της αποψινής συνεδρίασης του Eurogroup ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.


«Ας κινηθούμε εμπρός όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν. Πρέπει αυτό να το μεταφράσουμε σε πράξεις, να δείξουμε ότι υπάρχει μια βούληση (...) που είναι ξεκάθαρη και ολοκληρωμένη», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας χαρακτήρισε μάλιστα «στέρεη βάση» τις συμφωνίες που συνήψαν οι ηγέτες της Ε.Ε. πριν από 10 ημέρες, περιλαμβανομένης της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των προγραμμάτων αγοράς ομολόγων για να παρέχεται βοήθεια σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού.

Όσον αφορά στην Ισπανία, πρότεινε να «δοθεί περισσότερος χρόνος» στις χώρες που υφίστανται πιέσεις για να εκπληρώσουν τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει ορίσει η Ε.Ε..