Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά θέματα θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), ενώ θα ακολουθήσει στις 14:00 συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).


Στις 16:00 θα δεχθεί το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).


Όπως έχει ήδη δηλώσει στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο κ. Βρούτσης θεωρεί «τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη συλλογική αυτονομία τον ακρογωνιαίο λίθο των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας».


«Οι στρεβλώσεις του παρελθόντος και υπερβολές μπορούν σταδιακά να διορθωθούν με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων» είπε.


Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ με επιστολή που απέστειλε χθες προς τις εργοδοτικές οργανώσεις, ζητά την επικαιροποίηση της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συμφωνία του Φεβρουαρίου, προέβλεπε τη λήψη μέτρων μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και απέρριπτε τις μειώσεις στο βασικό μισθό την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας και της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων.

Στην επιστολή της, η Συνομοσπονδία ζητά, επίσης, σε περίπτωση συμφωνίας η νέα σύμβαση «να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων».