Τη παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε επίσημα ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αναφέρει πως «δεν υπάρχει η απαιτούμενη συστράτευση» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που βιώνουμε δεν του επιτρέπει να ασκήσει τα καθήκοντα του όπως αρμόζει.


Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιάδης αναφέρει: «Μετά από 33 χρόνια που υπηρετώ πιστά την Τράπεζα Κύπρου, ήλθε η στιγμή σήμερα, να σας γνωστοποιήσω την οριστική μου απόφαση να αποχωρήσω από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και από τη θέση μου ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Στην πολύχρονη πορεία μου οι θέσεις που μου εμπιστευτήκατε δεν υπήρξαν ποτέ για μένα ευκαιρία για προνόμια και προβολή, αλλά μεγάλη ευθύνη που υπηρέτησαν με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια και μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη της Τράπεζας και το καλό του τόπου. Οι προκλήσεις που βιώνουμε σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτούν τη συστράτευση όλων μέσα και έξω από την Τράπεζα για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε.


Επειδή όσα συμβαίνουν γύρω μας αποδεικνύουν ότι η συστράτευση αυτή δεν υπάρχει, μετά από σοβαρό προβληματισμό, έλαβα την πιο πάνω απόφαση κρίνοντας ότι με τις συνθήκες αυτές δεν μου επιτρέπεται πλέον να εκτελέσω όπως αρμόζει τα καθήκοντά μου. Σε μια παγκοσμιοποιημένη ασταθή οικονομία όπου τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, δεν θα ελάμβανα μια τέτοια απόφαση αν δεν ήμουν σίγουρος, ότι η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει ικανότατα στελέχη που θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη πορεία της.


Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Μετόχους μας που όλα αυτά τα χρόνια με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους και εύχομαι κάθε επιτυχία στη συνέχεια».Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ανακοινώνει την παραίτηση του κ. Ηλιάδη τον οποίο και ευχαριστεί θερμά για την μακρά υπηρεσία και προσφορά του, τα τελευταία 33 χρόνια. Παράλληλα ανακοινώνει πως την Πέμπτη 12 Ιουλίου θα συνέλθει για να συζητήσει τα διάφορα απορρέοντα θέματα, μεταξύ αυτών το ζήτημα της διαδοχής μετά την αποχώρηση του κ. Ανδρέα Ηλιάδη.

Συγκεκριμένα η τράπεζα αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου ανακοινώνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης έχει υποβάλει την παραίτησή του από το Συγκρότημα με άμεση ισχύ. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 για να συζητήσει τα διάφορα απορρέοντα θέματα, μεταξύ αυτών το ζήτημα της διαδοχής μετά την αποχώρηση του κ. Ανδρέα Ηλιάδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Ανδρέα Ηλιάδη για τη μακρά υπηρεσία και προσφορά του στην Τράπεζα, τα τελευταία 33 χρόνια. Το Συμβούλιο ιδιαίτερα σημειώνει το έργο του κ. Ηλιάδη στην εδραίωση και λειτουργία της Τράπεζας στην Ελλάδα για 15 χρόνια καθώς και την επιτυχημένη θητεία του στην ηγεσία του Συγκροτήματος ως Διευθύνων Σύμβουλος για 8 περίπου χρόνια. Η Τράπεζα εύχεται στον κ. Ανδρέα Ηλιάδη κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.»