Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν μια πρώτη εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης, την οποία ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως πρέπει να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς η μακρά προεκλογική περίοδος ενίσχυσε την αβεβαιότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.


Εξάλλου όπως είπε κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, διαπίστωσε « την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς».
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο ο κ. Προβόπουλος είπε πως η εισροή των καταθέσεων συενχίζεται με καλούς ρυθμούς.


«Πέρασαν δύσκολη περίοδο και χάσαμε αρκετές καταθέσεις, και τώρα επανέρχονται σε καλούς ρυθμούς», δήλωσε και πρόσθεσε, ότι «τους επόμενους μήνες και όσο ενδυναμώνεται η κυβερνητική δράση, η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα διασφαλίσει κλίμα εμπιστοσύνης για όλους που τόσο έλειψε».