Την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά της μετενέργειας, ζητάει η ΓΣΕΕ όπως είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Βήμα» π πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.


«Εμείς θέλουμε να αποκατασταθεί το ύψος του κατώτερου μισθού, καθώς και η μετενέργεια, μαζί με την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε στους κλάδους να μην υποχρεώνονται, με το πιστόλι στο κρόταφο, να υπογράφουν συμβάσεις όπου αν δεν δεχτείς το 20% μείωση τότε, λόγω, της μετενέργεας θα χάσεις 30% - 35% η 40%. Εμείς θέλουμε ο κατώτερος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ. Εκεί που ήταν πριν την μείωση του 22%. Και τολμώ να πω θα είμαστε ανυποχώρητοι σ αυτό» τόνισε.
Αναφερόμενος στην ανεργία ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως οι προβλέψεις του Ινστιτούτου
είναι γύρω στο 24% με 25%.


Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξηγώντας πως «είναι μια θέση αρχής, όχι γενικά, γιατί ότι είμαι αντίθετος στις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλά είμαι αντίθετος με τις ιδιωτικοποιήσεις που αφορούν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας» .


Ρωτηθείς για τις κινητοποιήσεις, είπε ότι μπορούν να γίνουν, όπου θα δείξεις και τη δύναμη και τη θέλησή σου χωρίς να προκαλέσεις καμία ζημιά στο κοινωνικό σύνολο. «Νομίζω ότι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι οι συνάδελφοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, κάνοντας τον αγώνα τους, που είναι ένας αγώνας για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά ευρύτερα την ελληνική κοινωνία» κατέληξε.