Έως το τέλος του έτους θα έχουν δοθεί στην αγορά τα 4 δισ. από τα 6,8 δισ. ευρώ, που οφείλει το κράτος στους ιδιώτες, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, στον ΒΗΜΑ 99,5.

 

«Το δημόσιο χρωστάει στους ιδιώτες 6,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ. Έχει δεσμευτεί το αρμόδιο υπουργείο για τα 4 δισ. ευρώ από αυτά να επιστραφούν, μέχρι το τέλος του χρόνου», σημείωσε.


Όπως ανέφερε ο ίδιος, στις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνονται η επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων και η ρευστότητα της αγοράς και τόνισε ότι όλη η προσπάθεια που κάνει ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, έγκειται στο πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της ρευστότητας. 


Τέλος, όσον αφορά στις τιμές και τα καρτέλ στην αγορά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι δεν θα γίνουν ανεκτά και σημείωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας: «Το λέω όσο πιο κομψά γίνεται, νομίζω ότι το μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αθέμιτες πρακτικές, η καρτελοποίηση γενικά της αγοράς, δεν θα είναι μια κατάσταση που θα είναι ανεκτή. Νομίζω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να υπάρχει ένα απτό αποτέλεσμα σε αυτά τα ζητήματα».