Την πλήρη αντίθεσή της στην εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ η συγκεκριμένη ρύθμιση βρίσκει αντίθετους τόσο τους πολίτες όσο και τους βενζινοπώλες, τονίζοντας πως ήδη με τις σημερινές τιμές έχει πέσει κατά πολύ η ζήτηση.
«Οι υψηλοί φόροι σε συνδυασμό με τη μη εξαγγελία εγκατάστασης ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού ελέγχου των καυσίμων από τις πηγές εκροής μέχρι τον καταναλωτή, στην ουσία στρώνει το έδαφος στους λαθρέμπορους να δράσουν και πάλι με τεράστια κέρδη τα οποία για μας θα μετατραπούν σε φόρους, ζημιά και λουκέτα» τονίζει η ΟΒΕ.


Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία καταθέτει σειρά προτάσεων για την ομαλοποίηση της αγοράς μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και του ΦΠΑ στα καύσιμα. Ειδικότερα για το πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο να μην αυξηθεί ο ΕΦΚ αλλά να καταργηθεί τελείως. Επίσης, προτείνει την ενεργοποίηση της εγκατάστασης των συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων στα πρατήρια με την αναγκαία χρηματοδότηση και την παράταση του καταληκτικού χρόνου εγκατάστασης.


Εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου εισροών - εκροών καυσίμων και ηλεκτρονικής γεωγραφικής και λογιστικής παρακολούθησης της διαδρομής τους σε όλα τα επίπεδα από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια, για πάταξη του λαθρεμπορίου.