Για το επόμενο έτους μετατίθεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.
Τα ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την υλοποίηση περισσότερων από δύο αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα, των κρατικών λαχείων και του IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου), οι οποίες θεωρούνται «ώριμες».


Το κύριο βάρος του προγράμματος «πέφτει» στο 2013, οπότε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν 23 αποκρατικοποιήσεις συνολικά.


Όσον αφορά στην πρόταση του υπουργού Οικονομικών για την καταβολή τιμήματος των αποκρατικοποιήσεων και σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος της τιμής των τίτλων, που θα πρέπει να καθοριστεί δια νόμου.
Παράλληλα, στην πρόταση αυτή φέρεται να έχουν εκφράσει επιφυλάξεις οι επικεφαλής της τρόικας και να έχουν αναφέρει ότι εάν το τίμημα είναι σε ρευστό, μπορούν να καλυφθούν και πιθανές άλλες ανάγκες του δημοσίου, πέραν της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.