Τελειωμό δεν έχουν τα δημοσιεύματα για τη χώρα μας. Σήμερα, το αμερικανικό δίκτυο CNBC «χτυπάει» με ένα υπερβολικό δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι «σύμφωνα με πολλές εκθέσεις, η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα μείνει από χρήματα, αν δεν λάβει σύντομα μια μεγάλη επιταγή από την ΕΕ και το ΔΝΤ». 


 

Μάλιστα, το άρθρο αναφέρει «κάποιοι λένε ότι την επόμενη Παρασκευή, που είναι προγραμματισμένη η πληρωμή συντάξεων και μισθών του δημοσίου, τα ταμεία του κράτους θα είναι άδεια». 


Σε άλλο σημείο, σημειώνεται ότι οι ξένοι επενδυτές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε το ελληνικό Δημόσιο θα ξεμείνει από χρήματα, αφού ούτε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, το γνωρίζει. 


Επιπλέον, το δημοσίευμα παραθέτει και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Στουρνάρα στο CNBC, όπου ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επόμενη δόση της βοήθειας προς τη χώρα μας θα είναι δύσκολη. 


Στη συνέντευξη αυτή, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup ζήτησαν από την Ελλάδα να φέρει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στο χρονοδιάγραμμα που έχει ζητηθεί, πριν συζητηθεί ο, τιδήποτε άλλο. 


Στον επίλογο, το άρθρο σχολιάζει ότι η νέα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δέχονται σημαντικές πιέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.