Κροατία: Πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ

Κροατία: Πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η Κροατία και δεν αποκλείεται τον επόμενο χρόνο να επιδεινωθεί η κατάσταση και να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σλάβκο Λίνιτς.  


«Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς η υπάρχουσα κατάσταση, παρά μόνον έκτακτης ανάγκης, εφ’όσον η πτώση της οικονομίας είναι συνεχής, είναι τεράστια η έλλειψη ρευστότητας, είναι μεγάλος ο αριθμός των ανέργων», ανέφερε υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Globus». 


Σε έξι μήνες, υποστήριξε, θα γνωρίζουμε αν θα χρειαστούμε βοήθεια από το ΔΝΤ. Αν δεν διορθωθεί η κατάσταση με την έλλειψη ρευστότητας και δεν ξεκινήσουν επενδύσεις, αν η οικονομία δεν ανασάνει, τότε η κατάσταση με τον προϋπολογισμό τον επόμενο χρόνο θα είναι πολύ δύσκολη, εξήγησε ο κ. Λίνιτς. 


Επειδή ήδη έχουν μειωθεί οι μισθοί και τα έξοδα το ζήτημα είναι που θα βρεθεί χώρος για πρόσθετες λύσεις, ώστε τον επόμενο χρόνο οι δημοσιονομικές δαπάνες να μειωθούν κατά 1%, σημείωσε ο κ. Λίνιτς και πρόσθεσε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ακόμη και σε περίπτωση αύξησης των εσόδων. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο