Η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θ. Σκορδά, ότι η μάχη με τα καρτέλ αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, «δημιουργεί προσδοκίες στα χιλιάδες μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που δεν πρέπει να μείνουν ανεκπλήρωτες», σημειώνει το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Σκορδάς προειδοποίησε ότι «οι αθέμιτες πρακτικές, η καρτελοποίηση γενικά της αγοράς, δεν θα είναι μια κατάσταση που θα είναι ανεκτή». 


«Αν δεν πρόκειται για μία εξαγγελία που επιθυμεί να «χαϊδέψει τα αυτιά» των αναρίθμητων εμπόρων που υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες των αθέμιτων πρακτικών, θα πρέπει σύντομα η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Σκορδάς να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα αποδείξουν την αλήθεια των προθέσεων τους», τονίζει το ΕΕΑ και σημειώνει: 


«Τα καρτέλ όχι μόνο ευθύνονται για τη διατήρηση των τιμών σε βασικά αγαθά σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αλλά εμποδίζουν γενικά την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, δίνοντας τη χαριστική βολή σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από την ύφεση και την καταβαράθρωση του τζίρου». 


Τέλος, το Επιμελητήριο υπενθυμίζει ότι συνέστησε ειδική επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού, η οποία συλλέγει καθημερινά στοιχεία και καταγγελίες από τα μέλη του.