Μητροπολίτης Αθανάσιος: Η Εκκλησία πληρώνει τους φόρους

Μητροπολίτης Αθανάσιος: Η Εκκλησία πληρώνει τους φόρους

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία πληρώνει τους φόρους, σύμφωνα με το νόμο, δήλωσε ο μητροπολίτης Αθανάσιος, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελληνικής Εκκλησίας στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Λάζλο Σούρχαν με τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Αθανάσιος ρωτήθηκε αν η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία σκοπεύει να φανεί αλληλέγγυα προς τον ελληνικό λαό, πληρώνοντας περισσότερους φόρους. Ο μητροπολίτης απάντησε ότι η ελληνική εκκλησία, ως θεσμός πληρώνει τους φόρους, σημειώνοντας ότι οι τόποι λατρείας (εκκλησίες) πουθενά στον κόσμο δεν πληρώνουν φόρους.


Απεναντίας, δήλωσε ο ίδιος, η Ελληνική Εκκλησία έχει δώσει το 96% της περιουσίας της στην Ελλάδα, στηρίζοντάς τη σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας της. «Είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να βοηθάμε, δίνοντας ό,τι μπορούμε στη χώρα και στηρίζοντας το λαό», δήλωσε ο μητροπολίτης Αθανάσιος τονίζοντας ότι υπάρχει διαφάνεια και διαθέσιμα στοιχεία για την προσφορά της Ελληνικής Εκκλησίας.


Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ηγέτες της ορθόδοξης, της καθολικής και της αγγλικανικής εκκλησίας, θρησκευτικοί ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας, της ισλαμικής κοινότητας και ηγέτες της ινδουιστικής θρησκείας.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο