Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν είχε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χαν, δεσμεύτηκε ότι θα θα μεσολαβήσει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ΕΤΕπ για την αποδέσμευση πολύτιμων κονδυλίων για τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα  εμφανίζει καλούς ρυθμούς στην απορρόφηση κονδυλίων και βρίσκεται ψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χαν, τα κονδύλια φαίνεται να μην φτάνουν με ευκολία στους δικαιούχους και αυτό είναι ένα θέμα προς επίλυση σε συνεργασία και με την ΕΕ.

Επίσης σημείωσε ότι ο προσανατολισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι καθοριστικής σημασίας στη μάχη κατά της ανεργίας.

Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της ρευστότητας στο μεγαλύτερο μέρος της ενώ ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Επίτροπο για την πορεία των 181 έργων προτεραιότητας που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός τα 100 από αυτά βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή έχουν ολοκληρωθεί αν και υπάρχουν και καθυστερήσεις σε ιδιαίτερης σημασίας έργα όπως του ΟΣΕ και των πέντε αυτοκινητοδρόμων.