Την ικανοποίησή της για τη στάση που κρατά η νέα κυβέρνηση στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις της στο CNBC η Λαγκάρντ τόνισε πως «με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πως πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητά στην εφαρμογή του προγράμματος. Θεωρώ ότι αυτό δεν είχε γίνει κατανοητό. Αυτή η αλλαγή υφίσταται πλέον, είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθήσει ώστε να έχουμε καλύτερο διάλογο με τις Αρχές».


Σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ προτίθεται να δώσει περισσότερο χρόνο στη νέα ελληνική κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που απαιτούνται η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε πως οι συζητήσεις είτε για παράταση, είτε για πρόσθετη χρηματοδότηση είναι πρόωρες.


«Προέχει η αλλαγή νοοτροπίας, η σωστή αποτύπωση των γεγονότων και ακολούθως η συζήτηση με τις Αρχές για να διαπιστώσουμε πως προσεγγίζουν την κατάσταση με τη νέα τους στρατηγική», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως οι κυβερνώντες στην Ελλάδα «πρέπει να εφαρμόζουν το πρόγραμμα περισσότερο από το να μιλάνε για αυτό».