Ενδιαφέρον για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έδειξαν οι ιάπωνες αξιωματούχοι με τους οποίους συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. 

 

Ο κ. Σουρνάρας συναντήθηκε με τον κοινοβουλευτικό υφυπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Ryuji Yamane, και τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Hiroshi Toda, και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup. 

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι προσβλέπει μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. 


«Ενημέρωσα τους κ. Ryuji Yamane και Hiroshi Toda για τα μέτρα που θα πάρει η χώρα μας, προκειμένου να επαναφέρει σε τροχιά την οικονομία και το πρόγραμμα. Η Ιαπωνία- όπως μου εξήγησαν- το τελευταίο διάστημα έχει δώσει 70 δισ. δολάρια στο ΔΝΤ και στ οΕυρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προκειμένου να ξεπεραστεί η ευρωπαϊκή κρίση, ως εκ τούτου πρέπει ναγνωρίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν πιάνουν τόπο. Τους παρουσίασα το πρόγραμμά μας, τους ενημέρωσα και για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και προσβλέπουμε σε μια πολύ καλή συνεργασία», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.