«Να εντείνει τις προσπάθειες σε σχέση με τη μεταρρυθμιστική διαδικασία» κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, μετά την άρνηση της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για παράταση των προθεσμιών εφαρμογής από την ελληνική κυβέρνηση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων. 


 

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει πολλές από τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται ώστε να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. 

 

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει επικρίνει πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικα για έλλειψη κοινωνικής ισορροπίας, αλλά ήταν πάντα σαφής ως προς την ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης καθώς επίσης και στοχευμένων, λογικών περικοπών στις δαπάνες», τόνισε ο κ. Σβόμποντα και κάλεσε τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να αναλάβει την πρωτοβουλία για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

 

«Εναπόκειται τώρα στη νέα κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον υπουργό των Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εφαρμόσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να το πράξει αυτό γρήγορα και αποτελεσματικά», τόνισε ο κ. Σβόμποντα και κατέληξε:

 

«Η επιτυχία αυτών των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».