Καθήκοντα προέδρου των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών ERGO Ζημιών και ERGO Ζωής ανέλαβε από τις 22 Ιουνίου 2012 ο κ. Andreas Kleiner, παράλληλα με τα ήδη καθήκοντά του ως μέλος του Δ.Σ. της ERGO International και πρόεδρος του Δ.Σ. της ERGO Τουρκίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Juergen Schmitz, στο πλαίσιο της τακτικής αναδιανομής αρμοδιοτήτων των στελεχών του ομίλου ERGO, μετά από μία ιδιαίτερα επιτυχή και αποτελεσματική θητεία τριών ετών ως πρόεδρος των Δ.Σ. των εταιριών ERGO Ζημιών και ERGO Ζωής που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα συνεχίσει την καριέρα του στο Δ.Σ. της ERGO International, με παράλληλη αρμοδιότητα τις εργασίες εξωτερικού και νέο τομέα ευθύνης του την αγορά της Κίνας. 

Σε σχετική ενημερωτική συνάντηση, ο CEO των ERGO Ελλάδος και Τουρκίας Θεόδωρος Κοκκάλας είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει στην Ελλάδα τον κ. A. Kleiner, να τον παρουσιάσει στα διευθυντικά στελέχη και να του ευχηθεί ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Παράλληλα, ο κ. Κοκκάλας ευχαρίστησε θερμά τον κ. J. Schmitz για τον επαγγελματισμό και τη φιλική διάθεση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας του με την ERGO Ελλάδος και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην εξέλιξη της καριέρας του. 

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Juergen Schmitz ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ERGO στην Ελλάδα θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος κ. Andreas Kleiner δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο η ανάληψη της θέσης του προέδρου σε μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρίες του ομίλου και ανέφερε ότι γνωρίζει καλά πως η διοικητική ομάδα της ERGO στην Ελλάδα απαρτίζεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, τα οποία είναι βέβαιος ότι με τις γνώσεις, τη μεθοδικότητα και την εργατικότητα που διαθέτουν θα συμβάλλουν στη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της κερδοφόρας πορείας της εταιρίας. 

Επιπρόσθετα, στη συγκεκριμένη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι τα Δ.Σ. των εταιριών της ERGO στην Ελλάδα, εν όψει και της επικείμενης εφαρμογής του Solvency II, διευρύνθηκαν με την εκλογή των στελεχών του ομίλου κ. Δημήτρη Χρηστάκου, Στάθη Τσαούση, Δήμου Πολυμενίδη και Δημήτρη Σταϊκόπουλου, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές γνώσεις, εμπειρίες και ικανότητές τους σε ευρύτερους εταιρικούς τομείς.