Κρίσιμους χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη προτεραιότητα είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. «Προσπαθούμε, όπως ξέρετε, να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών με προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, με άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, με προσπάθεια για να ξεκολλήσει το ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες, όπως πρόσθεσε, θα υπάρξουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα ζητήματα αυτά, σε σχέση με τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης.


«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες για τη δουλειά μας, για τις προτεραιότητές μας, αλλά παράλληλα και για το χειρισμό διαφόρων προβλημάτων που βρήκαμε με το “καλημέρα”» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. Όπως εξήγησε στα προβλήματα αυτά περιλαμβάνεται το πρόβλημα της ρευστότητας αλλά και της «καυτής πατάτας» όπως είπε χαρακτηριστικά, για τους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους.