Αύξηση σημείωσαν οι κρατήσεις των γερμανών τουριστών στην Ελλάδα μετά τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, όπως δήλωσε ο Πίτερ Φανκχάουσερ, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook στη Γερμανία.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Φανκχάουζερ, τόνισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες που η χώρα απουσιάζει από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι κρατήσεις για τα ελληνικά θερινά θέρετρα έχουν αυξηθεί σημαντικά. «Η τάση των κρατήσεων εναρμονίζεται με τα δημοσιεύματα. Εάν τα πρωτοσέλιδα είναι αρνητικά, οι κρατήσεις μειώνονται, εάν δεν υπάρχουν πρωτοσέλιδα, αυξάνονται ξανά», δήλωσε στο Reuters.


Ωστόσο, πρόσθεσε, με βάση τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών της Γερμανίας, το φετινό καλοκαίρι οι κρατήσεις προς την Ελλάδα είναι μειωμένες κατά το ένα τρίτο σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι Γερμανοί αποφεύγουν τη χώρα μετά το κλίμα δυσφορίας που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους χειρισμούς της σχετικά με την κρίση χρέους που πλήττει τη χώρα.


Οι γερμανοί επιλέγουν να επισκεφθούν την Ισπανία, την Τουρκία και την Τυνησία.