Η πιθανή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος συνδέεται με την υποχρέωση περικοπών 11,5 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της Agence Europe, προσθέτοντας πως το πλάνο των περικοπών θα υποβληθεί προς έγκριση την Τετάρτη στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην τρόικα όταν επιστρέψει στην Ελλάδα στις 24 Ιουλίου.

Όπως υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα τη στιγμή που η Αθήνα προσπαθεί να βρει τρόπους πρόσθετων περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, υπό το άγρυπνο βλέμμα των πιστωτών της, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNBC δήλωσε απερίφραστα ότι «είναι πρώιμο να συζητάμε για επιμήκυνση».


Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γκέρι Ράις τόνισε ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι «ορισμένοι στόχοι έχουν επιτευχθεί αλλά άλλοι όχι». Παράλληλα, απέκλεισε τη διεξαγωγή διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Αθήνα και το ΔΝΤ, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν συζητήσεις σχετικά με το πώς θα «επιτευχθούν καλύτερα» οι στόχοι του προγράμματος.


Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας ‘Ολι Ρεν, εκτίμησε ότι χρειάζεται να περιμένουμε τα αποτελέσματα της επόμενης επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, όπου αναμένεται στις 24 Ιουλίου, προτού να γίνουν οποιεσδήποτε αναφορές σε χρονοδιαγράμματα.