Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τελικά ο διάλογος ΓΣΕΕ και εργοδοτών για τον κατώτατο μισθό, αφού όπως έγινε γνωστό, αναβλήθηκε σήμερα η έναρξη των συζητήσεων, με πρωτοβουλία του ΣΕΒ.

Οι συνομιλίες θα ξεκινούσαν με την προσπάθεια να γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 700-740 ευρώ και επαναφορά της μετενέργειας.


Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η ΓΣΕΕ έχει προτείνει αυτή η συμφωνία να υπογραφεί στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ώστε να έχει ακόμα και πιο επίσημο χαρακτήρα.


Από την πλευρά του ΣΕΒ συμφωνεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού αφού το πρόβλημά του ήταν πάντα το μέσο εργασιακό κόστος σε συγκεκριμένους τομείς. Το θέμα αυτό είχε τεθεί από την πλευρά των βιομηχάνων το Μάιο, όπου μεταξύ άλλων είχε επισημανθεί πως «ευγενείς» συμβάσεις προβλέπουν αμοιβές 20% έως 100% πάνω από την εθνική συλλογική σύμβαση.


Υπενθυμίζεται ότι, σε δύο κλάδους- τα ξενοδοχεία και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα- , οι ομοσπονδίες των εργαζομένων έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, υπέγραψαν κλαδικές συμβάσεις με μειώσεις 15%.