Παράταση 11 ημερών στη διακοπή της παραγωγής στην βιομηχανική μονάδα του Πομιλιάνο Ντ' Άρκο της Κάτω Ιταλίας, αποφάσισε η διοίκηση της Fiat.

Οι ημέρες αυτές από τις 20 μέχρι τις 31 Αυγούστου προστίθενται στην καθορισμένη παύση για τις θερινές διακοπές των εργαζομένων και τα ημερομίσθια πρόκειται να καλυφθούν από το ταμείο ανεργίας.


Η απόφαση θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική από σχολιαστές διότι ως τώρα η μονάδα του Πομιλιάνο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, δεν είχε αναγκαστεί ποτέ να διακόψει την παραγωγή της.


Η Fiat επικαλέστηκε το ότι «οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία έχουν πέσει στο επίπεδο του 1979 δεδομένου ότι η κρίση η οποία έχει πλήξει των τομέα των πωλήσεων δεν λέει να σταματήσει».


Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Σέρτζιο Μαρκιόνε προειδοποίησε ότι «αν οι δυνατότητες απορρόφησης της ευρωπαϊκής αγοράς τους επόμενους 24 με 36 μήνες δεν παρουσιάσουν βελτίωση δεν αποκλείεται να καταστεί αναγκαία η διακοπή λειτουργίας μιας από τις πέντε παραγωγικές μονάδες της Fiat στην Ιταλία».