Τον ειδικό φόρο ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπερασπίστηκε -μεταξύ άλλων- ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν σε γραπτή του απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Γιώργο Παπανικολάου.

Ο κ. Ρεν αφού χαρακτηρίζει το φόρο «ασυνήθιστο», παρέχει πλήρη κάλυψη στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως αποτελεί «αναγκαστικό μέτρο που συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με την είσπραξη των φόρων ακίνητης περιουσίας».

Προσθέτει μάλιστα πως «κατ΄ αυτόν τον τρόπο εναρμονίσθηκε ο φόρος ακίνητης περιουσίας με τον αντίστοιχο φόρο των περισσότερων κρατών μελών».

Ο Όλι Ρεν τάσσεται σαφώς υπέρ του φόρου ακίνητης περιουσίας αλλά και των έμμεσων φόρων τους οποίους θεωρεί πιο αποτελεσματικούς και κοινωνικά δικαιότερους «όταν έχουν πλατιά βάση και χαμηλούς συντελεστές».

Μετά από ερώτημα του κ. Παπανικολάου ο κ. Ρεν διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν δεν είχαν συζητήσει το ζήτημα τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης με την ελληνική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας ο κ. Παπανικολάου υποστήριξε πως οι τοποθετήσεις αυτές «προσφέρουν πρώτης τάξεως ευκαιρία για αξιοποίησή τους, προς την κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης των επαχθών εκείνων μέτρων που δεν συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας».

 

Πηγή: topontiki.gr