Άνοιξε στις 05:30 τα ξημερώματα το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, έγιναν επεισόδια με συγκεντρωμένους, έξω από την πύλη της μονάδας, επικεφαλής των οποίων ήταν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Σιφωνιός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στο κεφάλι ο διευθυντής προσωπικού της μονάδας Α.Σ., ο οποίος πάντως παραμένει μέσα στο χώρο του εργοστασίου.


Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο αναφέρουν ότι συνάδελφοί τους που επιθυμούν να εργασθούν, δέχονται επιθέσεις από διαδηλωτές που βρίσκονται στην είσοδο.


Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας άνοιξε μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή την ώρα παρατηρείται έντονο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.


Δεν θα κλείσει το εργοστάσιο λέει η διοίκηση


Την ίδια ώρα η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να μην προχωρήσει τελικά στο κλείσιμο της μονάδας. Στελέχη της εταιρείας φέρεται να δήλωσαν πως μετά την απόφαση του κράτους να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας.