Σχέδιο πέντε σημείων εξετάζει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει εντός πέντε ημερών, προκειμένου να κλείσει η τρύπα 3,5 δισ. και να συμπληρωθεί το πακέτο των συνολικών περικοπών 11,5 δισ. ευρώ. Ο χρόνος πιέζει με την Τρόικα να προσγειώνεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Πέμπτη να έχει προγραμματίσει ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Από βδομάδα λοιπόν αρχίζει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και ελέγχου των κυβερνητικών κινήσεων. Το κρισιμότερο σημείο όλων είναι η ολοκλήρωση της έκθεσης της Τρόικας από την οποία θα κριθεί η επόμενη δόση τη στιγμή που τα Ταμεία στερεύουν. 
 
Η κυβέρνηση κλειδώνει τον κατάλογο των περικοπών με υγεία, ΔΕΚΟ και τα υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών να τίθενται σε μικροσκόπιο. Παράλληλα παρεμβάσεις εξετάζονται στην Παιδεία με δραστικό περιορισμό των προσλήψεων. Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει να πετύχει την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής κατά δύο χρόνια και να καλύψει τα ομόλογα 3,2 δισ. ευρώ που λήγουν στις 20 Αυγούστου και φυσικά να πείσει ότι πρέπει να δοθεί το «πράσινο» για τις επόμενες δόσεις.  
 
Έως χθες Παρασκευή είχαν κοστολογηθεί μέτρα 8 δισ. ευρώ ενώ η τρύπα των 3,5 δισ. σχεδιάζεται να καλυφθεί ως εξής: 
 
Αύξηση των ωρών διδασκαλίας 150.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. 

Κλείσιμο των 59 δημόσιων ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την χώρα.
 
Κλείσιμο θυγατρικών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το σχέδιο περιλαμβάνει λουκέτο σε πολιτιστικά κέντρα, μείωση των επιχορηγήσεων αλλά και περικοπές αποδοχών 
 
Παρεμβάσεις στην υγεία. Εξετάζονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό τους κόστος αλλά και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας.
 
Περιστολή του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ. Θα συνεχίσει ηε φαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και έτσι θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.