Να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εκπληρώσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης από τους πιστωτές της, κάλεσε τη χώρα μας ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε «εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει ενώ ρωτηθείς για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αρνήθηκε να προβλέψει και είπε ότι αναμένει τα νέα συμπεράσματα της Τρόικας. «Δεν θέλω να προκαταλάβω την Τρόικα. Όταν η έκθεσή της θα είναι έτοιμη, θα συναντηθεί το Eurogroup», σημείωσε.


Ο Σόιμπλε συμπλήρωσε ότι δεν κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κατάσταση στην Ελλάδα και εκείνη στην Ισπανία, στην περίπτωση της οποίας το Eurogroup ενέκρινε ένα σχέδιο δανεισμού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, την Παρασκευή.


«Τα αίτια των κρίσεων στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικά. Η ισπανική οικονομία είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και έχει μια διαφορετική δομή. Η χώρα θα σταθεί στα πόδια της ξανά γρήγορα», εκτίμησε.