Κατηγορηματικά αρνητικός απέναντι στο ενδεχόμενο λήψης νέου πακέτου στήριξης πέραν των 100 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος. Ρωτηθείς για αυτό το ενδεχόμενο στο κοινοβούλιο απάντησε ρητά «απολύτως όχι».

Ωστόσο σημαντική μερίδα του ξένου Τύπου αναφέρει πλέον αυτό το ενδεχόμενο ως ορατό, μετά την περαιτέρω επιδείνωση που εμφανίζει η οικονομία της χώρας. Παράλληλα αύριο θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Ισπανού ομολόγου του Λουίς Ντε Γκίντος. Η εκπρόσωπος του Σόιμπλε μάλιστα έσπευσε να εκφράσει την πεποίθηση της Γερμανίας με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ισπανία θα ηρεμήσει η κατάσταση στις αγορές.


«Πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ισπανία θα συμβάλουν στο να επέλθει ηρεμία στις αγορές» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι η χρηματοδότηση των προβλημάτων στις ισπανικές περιφέρειες «δεν σχετίζεται σε τίποτα» με το πακέτο στήριξης των ισπανικών τραπεζών δήλωσε η κα. Marianne Kothe.