Κανονική... «εισβολή» έχει γίνει στις κρατικές υπηρεσίες από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα που «ξεψαχνίζουν» τον προϋπολιγσμό από το πρωί, εν όψει της άφιξης των επικεφαλής την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα κλίμακια άρχισαν την προεργασία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στο τραπέζι τέθηκαν ήδη τα μέτρα που ήδη έχει ετοιμάσει η ελληνική πλευρά, αλλά και η πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού.
 
 
Το πρώι της Τρίτης δωδεκαμελές «μεσαίο» κλιμάκιο της τρόικας επισκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών και είχε συναντήσεις με τους επιτελείς του Γιάννη Στουρνάρα. Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είχαν χειριστεί και την τελική φάση των διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση το Φεβρουάριο για το Μνημόνιο 2.
 
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η τρόικα δεν θα διαπραγματευτεί τίποτε σε επίπεδο στόχων, παρά μόνον σε επιμέρους μέτρα, εμμένοντας σε περικοπές μισθών και συντάξεων. Την Πέμπτη οι επικεφαλής θα έχουν κρίσιμο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώπιον των οποίων θα παρουσιαστεί το πακέτο λιτότητας των 11,5 δισ. ευρώ, για την επόμενη διετία. Την Παρασκευή οι επικεφαλής (Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς) θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό.
 
Για την ώρα η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα είναι η μοναδική, ενώ ο μέχρι τώρα  σχεδιασμός για τις συναντήσεις της τρόικας περιλαμβάνει ραντεβού ως και την 31η Ιουλίου.