Το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου με τον υπουργο Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.


Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, όπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Κούκος ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών για τις θέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό και υπογραμμίζει πως στην αρχή της συνάντησης, ο πρόεδρος της ζήτησε να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο για την διαδικασία και έκανε μία πλήρη και αναλυτική παρουσίαση των θέσεων του κλάδου, που αφορούν τόσο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όσο και στην πορεία του τραπεζικού συστήματος.

Η ΟΤΟΕ δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών αφού ο κ. Στουρνάρας αν και δήλωσε ότι συμφωνεί στα περισσότερα από όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, επεσήμανε ότι τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης προέρχονται από τους δανειστές και θα υπάρχει συναπόφαση της κυβέρνησης μαζί τους για τον τρόπο και τους όρους της κατανομής και της διάθεσής τους.

Ανέφερε ακόμη ότι τα θέματα των τραπεζών είναι θέματα που χειρίζονται κυρίως η τρόικα σε απευθείας επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα γιατί θα προηγηθεί η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της, ενώ αντιθέτως θα είναι άμεση η αντιμετώπιση του μέλλοντος της Αγροτικής Τράπεζας και ότι η Credit Agricole (σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο υπουργός από τον επικεφαλής της Τράπεζας στην Ελλάδα) θα είναι παρούσα ως Τράπεζα και στο μέλλον στην ελληνική αγορά. Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, η κυβέρνηση προτίθεται να εγγυηθεί την απασχόληση ενόψει των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα.