Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η Αγροτική Τράπεζα θα δει ραγδαίες εξελίξεις, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συζητήσαν χθες για την τύχη της κρατικής τράπεζας, λαμβάνοντας συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μετά από την τρίωρη συνάντηση, παρουσία του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, οι δύο άνδρες αποφάσισαν την εξυγίανση της Αγροτικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εξυγίανση αυτή θα αφορά την ίδρυση μιας νέας Αγροτικής Τράπεζας.

Στη νέα αυτή τράπεζα θα μεταφερθεί το σύνολο των καταθέσεων και τα υγιή χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων της παλιάς τράπεζας, έτσι ώστε να μπορέσει να διαθέσει προς πώληση το σύνολο των μετοχών της.

Η νέα τράπεζα δεν θα επανακεφαλαιοποιηθεί με κεφάλαια του ΤΧΣ, όμως η ιδιωτική τράπεζα που θα την εξαγοράσει θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στο βήμα αυτό.

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την εξαγορά της νέας Αγροτικής Τράπεζας έχουν εκδηλώσει σε αρχικό επίπεδο η Πειραιώς και η Eurobank.