Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ετοιμαστούν να δώσουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones και μεταδίδει η Wall Street Journal.

Ο κ. Αλμούνια δήλωσε πως οι χώρες θα πρέπει να είναι έτοιμες για να στηρίξουν την Ελλάδα, δίνοντας στη χώρα περισσότερη χρηματοοικονομική βοήθεια εάν αυτό χρειαστεί, ωστόσο πρόσθεσε πως από την πλευρά της η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.


«Έχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των δικών τους λύσεων. Όμως δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους. Αν κάνουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί, τότε οι θεσμοί της ΕΕ και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Αλμούνια.


Ρωτηθείς εάν αυτή η στήριξη σημαίνει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, ο κ. Αλομούνια απάντησε καταφατικά. Είναι η πρώτη φορά που κορυφαίο στέλεχος της ΕΕ υποστηρίζει δημοσίως την ιδέα η Ελλάδα να πάρει ακόμα περισσότερα χρήματα, πέραν των πακέτων διάσωσης που έχει ήδη λάβει.