Τρόικα σε Κύπρο: Ιδιωτικοποιήστε τους ημικρατικούς φορείς

Τρόικα σε Κύπρο: Ιδιωτικοποιήστε τους ημικρατικούς φορείς

Θέμα ιδιωτικοποίησης μεγάλων ημικρατικών οργανισμών, έθεσε έμμεσα η τρόικα σε διαδοχικές συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΤΗΚ, Στάθης Κιττής, δήλωσε ότι έχουν αναλυθεί στους εκπροσώπους της τρόικας τα μεγάλα οφέλη για το κράτος και τους πολίτες από το γεγονός ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών είναι κερδοφόρος δημόσιος οργανισμός.

Ανάφερε ότι, όπως υπολογίζεται, κατά μέσο όρο το ετήσιο όφελος του κράτους από τη λειτουργία της Αρχής ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Κιττής δήλωσε ότι είπε επί λέξει στους συνομιλητές του «εδώ είναι Κύπρος και όχι Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΤΗΚ εξήγησε επίσης ότι το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού της Αρχής είναι μια ιδιάζουσα, όπως τη χαρακτήρισε, περίπτωση και δεν ανήκει στο κράτος. Επίσης, ανάφερε ότι το κλιμάκιο της τρόικας ενημερώθηκε και για το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει εισηγηθεί ορισμένες διαφοροποιήσεις στο νομικό καθεστώς της Αρχής Τηλεπικοινωνιών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο