«Αντί των συνεχών πληρωμών, η πολιτική πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει ότι η έξοδος (της Ελλάδας) από το ευρώ αποτελεί την μόνη και την καλύτερη λύση -και μάλιστα για όλους», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και αποκλείει το ενδεχόμενο η Αθήνα να καταφέρει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω βοήθεια.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία, ο κ. Σέντερ επισημαίνει ότι «αυτή η εξέλιξη θα ήταν η ευνοϊκότερη, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα» και προσθέτει ότι εάν η έκθεση της τρόικας είναι αρνητική, «δεν επιτρέπεται να υπάρξει χαλάρωση των όρων, νέες διαπραγματεύσεις και, κυρίως, νέα χρήματα».

Ο Βαυαρός υπουργός και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) θεωρεί ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τη Γερμανία και σημειώνει ότι «η λύση δεν βρίσκεται στην περαιτέρω χρηματοδότηση, αλλά στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Εκτιμά δε, ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον πιθανότητα ανάκαμψης και χρειάζεται «εντελώς νέα συγκρότηση του κράτους».