Σέντερ: Η έξοδος της Ελλάδας είναι η καλύτερη λύση

Σέντερ: Η έξοδος της Ελλάδας είναι η καλύτερη λύση
«Αντί των συνεχών πληρωμών, η πολιτική πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει ότι η έξοδος (της Ελλάδας) από το ευρώ αποτελεί την μόνη και την καλύτερη λύση -και μάλιστα για όλους», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ και αποκλείει το ενδεχόμενο η Αθήνα να καταφέρει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω βοήθεια.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία, ο κ. Σέντερ επισημαίνει ότι «αυτή η εξέλιξη θα ήταν η ευνοϊκότερη, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα» και προσθέτει ότι εάν η έκθεση της τρόικας είναι αρνητική, «δεν επιτρέπεται να υπάρξει χαλάρωση των όρων, νέες διαπραγματεύσεις και, κυρίως, νέα χρήματα».

Ο Βαυαρός υπουργός και στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) θεωρεί ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τη Γερμανία και σημειώνει ότι «η λύση δεν βρίσκεται στην περαιτέρω χρηματοδότηση, αλλά στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Εκτιμά δε, ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον πιθανότητα ανάκαμψης και χρειάζεται «εντελώς νέα συγκρότηση του κράτους».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο