«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», δήλωσε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για δημοσιονομικά θέματα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

 «Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», δήλωσε ο Μπάρτλε, προσθέτοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι μία «πιθανή λύση» και ότι αυτή δεν έχει αποτελέσει ακόμη θέμα συζήτησης μεταξύ των συναδέλφων του στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό. «Φυσικά, πρέπει να σκεφθούμε ποιες δράσεις θα χρειασθούν, αν (. . .) προκύψει το χειρότερο. Αλλά θα μας κοστίσει πολλά χρήματα», σημείωσε ο Γερμανός κοινοβουλευτικός.


Μιλώντας για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο Μπάρτλε είπε ότι αν χρειαστεί να αναληφθεί δράση (για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ), «όχι μόνο οι φορολογούμενοι, αλλά και οι ιδιώτες πιστωτές θα εμπλέκονταν και πάλι για να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά με αυστηρούς όρους», όπως έγινε στην πρώτη αναδιάρθρωση. «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του οικονομικού προγράμματος και τους όρους για τις ιδιωτικοποιήσεις», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Η πρώτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έγινε τον περασμένο Μάρτιο, με το «κούρεμα» των ομολόγων του δημοσίου που κατείχαν ιδιώτες πιστωτές.