Κάτω από αυτόν τον τίτλο η Welt του Βερολίνου επισημαίνει ότι «οι ευρωδιασώστες αναζητούν νέες πηγές χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και μία ομάδα ιδιωτών πιστωτών».


Σύμφωνα με την εφημερίδα, «συζητούνται αυτή τη στιγμή διάφορες επιλογές για το πώς θα μπορούσαν να μειωθούν οι υφιστάμενες δεσμεύσεις (της Ελλάδας). Γι’ αυτό το σκοπό ωθείται, σύμφωνα με συστάσεις πολιτικών, και η ΕΚΤ σε παραίτηση από ένα μέρος των απαιτήσεών της. Επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να πληρώσει τελικά και μία ομάδα ιδιωτών πιστωτών που δεν είχε συμμετάσχει στο κούρεμα του χρέους το Μάρτιο. Αυτά τα δύο μέτρα μαζί θα ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα σχέδιο D για τη διάσωση της Ελλάδας».


Το δημοσίευμα της Welt πλαισιώνεται από σχετικό σχόλιο, το οποίο επισημαίνει: «Είναι σαφές ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν θα καλύψουν για πολύ τις χρηματικές ανάγκες. Μπορούν να δώσουν μόνο λίγο χρόνο στη διαδικασία αντιμετώπισης της σημερινής κρίσιμης κατάστασης. Μακροπρόθεσμα όμως θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα αν (η Ελλάδα) έχει προοπτική εντός της νομισματικής ένωσης. Πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση της νέας κυβέρνησης, για την εκλογή της οποίας χάρηκε προ ολίγων εβδομάδων ολόκληρη η Ευρώπη. Θα πρέπει να της δοθεί μία ευκαιρία», υπογραμμίζει η Welt.

 Πηγή: DW