Κακό ντεμπούτο για το Facebook καθώς στην πρώτη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ως εισηγμένης στη Wall Street ανακοίνωσε... ζημίες.

Μετά το φιάσκο λοιπόν της εισόδου του στο Nasdaq, το Facebook γνώρισε άλλη μια συντριπτική ήττα με τους αναλυτές να θεωρούν πλέον πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη φούσκα του 21ου αιώνα μέχρι στιγμής.

Αναλυτικά:


Τα συνολικά κόστη και έξοδα της εταιρείας διογκώθηκαν στα 1,93 δισ. δολάρια από 488 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με ώθηση κυρίως από τα κόστη αποζημίωσης μετόχων.

Τα διαφημιστικά έσοδα ενισχύθηκαν 28% στα 992 εκατ. δολάρια, ενώ οι πληρωμές και άλλες προμήθειες διαμορφώθηκαν στα 192 εκατ. δολάρια.

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 29% σε σχέση με ένα χρόνο πριν στους 955 εκατομμύρια ενώ οι χρήστες σε ημερήσια βάση αυξήθηκαν 32% στους 552 εκατομμύρια. 

Το Facebook ανακοίνωσε ζημιές 157 εκατ. δολαρίων ή 8 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 240 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, η εταιρεία εμφανίζει κέρδη 12 σεντς ανά μετοχή. 

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 32% στο εξεταζόμενο διάστημα, στα 1,18 δισ. δολάρια σε σχέση με πέρυσι και κατά 12% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.


Με πληροφορίες από Capital.gr