Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Ο ίδιος επανέλαβε, εξάλλου, ότι η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Αθήνα υπόκειται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. "Αναμένουμε την έκθεση της τρόικας το Σεπτέμβριο και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σε συνάρτηση με τα γεγονότα", σημείωσε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σχολίασε ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι προτίθεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για τη διάσωση της ευρωζώνης, είναι σύμφωνες με την αποστολή του.

"Οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι δεν είναι αντιφατικές. (...) Η ΕΚΤ εκτελεί την αποστολή της και η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο για τη διάσωση της ευρωζώνης", σημείωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι "η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται" για να αποτρέψει τον κίνδυνο μιας κατάρρευσης της ευρωζώνης.

"Την ανεξαρτησία της ΕΚΤ εγγυώνται οι ευρωπαϊκές συνθήκες και εμείς σεβόμαστε αυτήν την ανεξαρτησία", κατέληξε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.