«Ανεπιφύλακτα δίκιο» είχε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, όσον αφορά στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ.

 

«Ανέκαθεν ζητούσαμε να τηρούνται συγκεκριμένοι όροι. Μέχρι στιγμής έχουν τηρηθεί, γι' αυτό και μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για μεμονωμένα βήματα στο κοινοβούλιο. Τώρα αναμένουμε πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Εάν η Ελλάδα δεν τηρεί τους όρους και τις δεσμεύσεις της, τότε δεν μπορεί να υπάρξει και βοήθεια», τόνισε ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF. 
 

Επιπλέον, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αγοράζει ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών.

«Δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να παρέχει κρατική βοήθεια», είπε. «Δεν γίνεται η ΕΚΤ να αγοράζει στην παρούσα φάση ομόλογα, επειδή τα εθνικά κοινοβούλια βρίσκονται σε θερινές διακοπές. Το θέμα αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή για το CSU.»

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, περί αντιμετώπισης της Ευρωζώνης από την Γερμανία ως «υποκαταστήματος», ο κ. Ζεεχόφερ είπε ότι «κάποιες συνεντεύξεις δημιουργούν προβλήματα και αυτή συγκαταλέγεται σε αυτές».