Πτώση της τάξης του 58% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της UBS στο β' τρίμηνο, περισσότερο απ' ότι ανέμεναν οι αναλυτές, κυρίως λόγω των ζημιών που κατέγραψε η μονάδα investment banking, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

 

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 425 εκατ. ελβετικά φράγκα (434 εκατ. δολάρια) από τα 1,02 δισ. φράγκα πριν από ένα χρόνο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 1,09 δισ. φράγκα.

 

Ο διευθυντής της τράπεζας, Sergio Ermotti, συρρικνώνει το τμήμα investment bank περισσότερο κατά το ήμισυ για να επικεντρωθεί στη διαχείριση κεφαλαίων, καθώς η αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων και η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη πλήττουν την κερδοφορία.

 

Η συγκεκριμένη μονάδα εμφάνισε προ φόρων ζημιές 130 εκατ. φράγκων, κυρίως εξαιτίας των ζημιών 349 εκατ. φράγκων που συνδέονται με την πώληση μετοχών της Facebook.

 

Επίσης, η ελβετική τράπεζα εμφανίστηκε επιφυλακτική στις προβλέψεις της, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να διερευνά και άλλους τρόπους για να βελτιώσει την αποδοτικότητα, χωρίς να δώσει πληροφορίες για περαιτέρω μέτρα.