Η Moody's μειώνει τις εκτιμήσεις για τη βρετανική οικονομία

Η Moody’s μειώνει τις εκτιμήσεις για τη βρετανική οικονομία

Στη μείωση των εκτιμήσεων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Μ. Βρετανίας προχώρησε η Moody's Investors Service, καθώς εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους το οικονομικό και δημοσιονομικό outlook της χώρας αποδυναμώθηκε. 

 

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η οποία επικαλείται το Dow Jones Newswires, η Moody's διατηρεί το αρνητικό outlook και την πιστωτική αξιολόγηση του ΑΑΑ. 


Ύστερα από την πτώση του ΑΕΠ κατά 0,7% στο β΄τρίμηνο, η Moody's σε μια τακτική έκθεση υπογράμμισε ότι η δυνατότητα της Μ. Βρετανίας να εμφανίσει ανάπτυξη στο ΑΕΠ συρρικνώθηκε και πια περιμένει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 0,4% κατά τη διάρκεια του έτους και κατά 1,8% το 2013. 


«Η αξιολόγηση του τριπλού Α συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη, διαφοροποιημένη και ανταγωνιστική οικονομία, μια ιδιαίτερα ευέλικτη αγορά εργασίας και έναν τραπεζικό τομέα που ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα της Ευρωζώνης», αναφέρει ηMoody΄s.


«Το αρνητικό outlook αντανακλά εν μέρει τις ανησυχίες για το μακροοικονομικόoutlook τα επόμενα χρόνια».


Η Moody's προσθέτει ότι τα βασικά θέματα της βρετανικής οικονομίας περιλαμβάνουν μια μείωση της «δημοσιονομικής της ευελιξίας» καθώς το έλλειμμα και το χρέος παραμένουν «σημαντικά».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο