Στη μείωση των εκτιμήσεων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Μ. Βρετανίας προχώρησε η Moody's Investors Service, καθώς εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους το οικονομικό και δημοσιονομικό outlook της χώρας αποδυναμώθηκε. 

 

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η οποία επικαλείται το Dow Jones Newswires, η Moody's διατηρεί το αρνητικό outlook και την πιστωτική αξιολόγηση του ΑΑΑ. 


Ύστερα από την πτώση του ΑΕΠ κατά 0,7% στο β΄τρίμηνο, η Moody's σε μια τακτική έκθεση υπογράμμισε ότι η δυνατότητα της Μ. Βρετανίας να εμφανίσει ανάπτυξη στο ΑΕΠ συρρικνώθηκε και πια περιμένει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 0,4% κατά τη διάρκεια του έτους και κατά 1,8% το 2013. 


«Η αξιολόγηση του τριπλού Α συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη, διαφοροποιημένη και ανταγωνιστική οικονομία, μια ιδιαίτερα ευέλικτη αγορά εργασίας και έναν τραπεζικό τομέα που ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα της Ευρωζώνης», αναφέρει ηMoody΄s.


«Το αρνητικό outlook αντανακλά εν μέρει τις ανησυχίες για το μακροοικονομικόoutlook τα επόμενα χρόνια».


Η Moody's προσθέτει ότι τα βασικά θέματα της βρετανικής οικονομίας περιλαμβάνουν μια μείωση της «δημοσιονομικής της ευελιξίας» καθώς το έλλειμμα και το χρέος παραμένουν «σημαντικά».