Το ρήγμα στην κυβερνητική τριανδρία φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει σύμφωνα με πληροφορίες τους επικεφαλής της τρόικα, οι οποίοι μεν έχουν αποσαφηνίσει ότι θα μείνουν στην Ελλάδα μέχρι να τους δοθεί μια ρεαλιστική πρόταση για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ.,  ωστόσο μετά και τις χθεσινές εξελίξεις σκέφτονται ως μέσο πίεσης την… αναχώρηση τους.

 
Η τρόικα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο επαφών με την κυβέρνηση και αναμένει το δεύτερο κύκλο που ωστόσο καθώς φαίνεται θα αργήσει να έρθει.

Η χθεσινή συνάντηση πάντως με τον κ. Βενιζέλο που πυροδότησε και τις αντιδράσεις από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, δεν δυσαρέστησε μόνο το οικονομικό επιτελείο αλλά και ξάφνιασε τους επικεφαλής της τρόικα, οι οποίοι επιμένουν ότι πρώτα θα πρέπει να κατατεθούν τα μέτρα και μετά υπάρχει πιθανότητα επιμήκυνσης του δημοσιονομικού προγράμματος.

Σήμερα πάντως η τρόικα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα επιχειρήσει να  «σώσει» λίγο από την αξιοπιστία της κυβέρνησης συνεργασίας και να πείσει για την άμεση  κατάθεση των μέτρων, που αποτελεί και τον μοναδικό όρο παραμονής της τρόικα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο υπουργός τόνισε σε δηλώσεις του ότι τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν άμεσα, καθώς ο χρόνος πιέζει, αφού τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μηδενικά και η Ελλάδα πρέπει να λάβει την επόμενη δόση πάση θυσία.