Με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε σήμερα τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση όλων των δεδομένων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών συστημάτων.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως βασικός στόχος είναι να αποκαλυφθεί όλο το φάσμα των παράνομων συντάξεων, να εντοπιστούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια καταβολής, να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα εισοδήματα δηλώνονται και φορολογούνται και να διαπιστωθεί αν όλες οι συνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται με νόμιμο τρόπο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται χωρίς τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ, ενώ οι δύο αυτοί αριθμοί θα αξιοποιούνται με τον πλέον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, υποστηρίζεται ότι μέχρι πρότινος υπήρχε ένα «τυφλό» ασφαλιστικό σύστημα όπου κανένα ταμείο δεν έβλεπε τις παροχές και τις συντάξεις που έδιναν άλλα ταμεία στους δικούς του ασφαλισμένους.

Στόχος είναι από την 1η Γενάρη 2013 να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από τις συντάξεις «μαϊμού» και την απώλεια τον πόρων.