Η Ιταλία ίσως χρειαστεί βοήθεια για να μειώσει τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Mario Monti, μετά τη συνάντηση του με τον Φινλανδό ομόλογο του Jurki Katainen.


Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Monti χαρακτήρισε ενδιαφέροντα, τολμηρά και εύστοχα τα σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο προέδρος της ΕΚΤ Mario Draghi, προσθέτοντας ότι τα υπερβολικά αυξημένα spreads υπονομεύουν τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η χορήγηση τραπεζικής άδειας στον ESM θα βοηθήσει, λέγοντας ότι είναι κάτι που κάποια στιγμή θα συμβεί.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα χορηγηθεί τραπεζική άδεια στον ESM, ο Monti απάντησε "Πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει...είναι κάτι που κάποια στιγμή θα συμβεί".

Ο κ. Katainen από την πλευρά του δήλωσε ότι πολλοί Φινλανδοί πολίτες αντιμετωπίζουν ως άδικη την κατάσταση που βρίσκονται, γιατί πιστεύουν σε μια ένωση αρχών.

"Εισήλθαμε στο ευρώ γιατί είναι κάτι πολύ καλό για την Ευρώπη και γιατί πιστεύαμε ότι οι κανόνες είναι δίκαιοι και ίδιοι για όλους, αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι δεν είναι έτσι" ανέφερε ο κ. Katainen.