Υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο Πρέσβης της Ελβετίας, Lorenzo Amberg, το το πρόσθετο πρωτόκολλο μεταξύ Ελλάδας και Ελβετικής Συνομοσπονδίας, για την αποφυγή διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος μεταξύ των δύο χωρών. 


Πρόκειται για τροποποίηση της σχετικής σύμβασης, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2010, επιτρέποντας έτσι την περαιτέρω διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες. 

 

«Η υπογραφή του πρόσθετου πρωτοκόλλου είναι ένα πρώτο βήμα που αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών. Κατόπιν θα προχωρήσουμε σε ευρύτερες συμφωνίες με σκοπό μεγαλύτερη διαφάνεια παντού προς όφελος της κοινωνίας. Είναι ένα σημαντικό βήμα για μεγαλύτερη διαφάνεια άρα για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών. 

 

Από την πλευρά του, ο ελβετός Πρέσβης σημείωσε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την ακόμη πιο στενή συνεργασία ανάμεσα σε Ελβετία και Ελλάδα σε θέματα φορολόγησης.