Οι Γερμανοί δεν μπορούν να είναι πλέον ο ταμίας για την Ελλάδα επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της ΒαυαρίαςMάρκους Σέντερ σε σημερινή του συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε στην Γερμανία 80 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών η οικονομική ζημιά στη Γερμανία θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ μακροπρόθεσμα. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «αν μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να εξοφλήσει το χρέος σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».

«Οι Γερμανοί δεν μπορεί πλέον να είναι ο ταμίας για την Ελλάδα», συμπλήρωσε. 

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών σε πρόσφατη συνέντευξη του τάχθηκε  κατά της παροχής περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται ο Σέντερ και επιμένει πως μοναδική λύση είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη.

Ο Βαυαρός υπουργός υποστηρίζει άλλωστε ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης πολλαπλασιάζει το ρίσκο για τη Γερμανία, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα ανάκαμψης και χρειάζεται «εντελώς νέα συγκρότηση του κράτους».