Σε επώδυνες προσαρμογές θα χρειαστεί να προχωρήσει η Κύπρος, καθώς η οικονομία της είναι «σε χειρότερη κατάσταση από το αναμενόμενο», σύμφωνα με τα έγγραφα της τρόικα, που διαθέτει το Reuters. 

 

«Το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Κύπρου είναι χειρότερο απ' αυτό που περιμέναμε… οι προοπτικές για ανάπτυξη είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο, και ως αποτέλεσμα υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα στα έσαδα και τα έξοδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Maarten Verwey, ενώ επισήμανε πως για να επιστρέψει η χώρα στις αγορές πρέπει να μειώσει αυτό το χάσμα. 
 

Οι προκλήσεις για την οικονομία της Κύπρου δεν προέρχονται μόνο από τον τραπεζικό της τομέα, αλλά και από τις δημοσιονομικές ανισορροπίες, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, αναφέρει το Reuters. 

 

Επιπλέον, η τρόικα τόνισε ότι αναμένει ύφεση στη χώρα για το 2012 και το 2013, ενώ ζήτησε να μειωθούν οι υψηλοί μισθοί στον δημόσιο τομέα.

 

Ακόμη υπογράμμισαν ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τον Σεπτέμβριο.