Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και του Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), σημάνοντας σήμα εκκίνησης υποβολής δεσμευτικών προσφροών, έως τέλη του Σεπτεμβρίου, φέρεται να σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβρνητικό στέλεχος, το οποίο και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλείται ως πηγή.

Η πώληση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του φθινοπώρου σε μια προσπάθεια να εντατικοποιηθούν οι αποκρατικοποιήσεις, όπως επεσήμανε η πηγή.

Πρόσθεσε πως εταιρείες ρωσικών, ιταλικών, αμερικανικών και γαλλικών συμφερόντων έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και τον Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Αναφορικά με το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, εν γένει, το στέλεχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι και η πώληση του ΟΠΑΠ, του αεροδρομίου του Ελληνικού καθώς και ακινήτων στην Αθήνα, την Κέρκυρα και τη Ρόδο. «Ο στόχος μας είναι μέσω των αποκρατικοποιήσεων, πέρα από το την δημιουργία εσόδων, να αλλάξουμε την δομή του κράτους στην οικονομία», είπε το στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η Αθήνα είχε αρχικό στόχο να συγκεντρώσει μέσω ιδιωτικοποιήσεων έσοδα 50 δισεκατομμυριών ευρώ έως το 2015, αλλά περιόρισε το στόχο στα 19 δισ. ευρώ, λόγω καθυστέρησης στην εφαρμογή του προγράμματος.