Συνάντηση Χατζηδάκη με τον βρετανό πρεσβευτή για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον βρετανό πρεσβευτή για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση με τον βρετανό πρεσβευτή, Ντέιβιντ Λάντσμαν, είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η πορεία υλοποίησης των βρετανικών επενδύσεων στην Ελλάδα και η παροχή βοήθειας από τη Μ. Βρετανία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.

 

Ο βρετανός διπλωμάτης ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, καθώς και για αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων.
 

Πρόκειται κυρίως για επενδύσεις στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι τουριστικές επενδύσεις στο Κάβο Σίδερο της Σητείας και στην Αταλάντη.
 

Ο κ. Λάντσμαν εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου σχετικά με τις δέκα προτεραιότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς και για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία χαιρετίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Εξέφρασε επίσης τη διάθεση της Μ. Βρετανίας να συνδράμει τη χώρα μας στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης, με την αποστολή ειδικών και την παροχή συμβουλών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο