Τις προβλέψεις της για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας μείωσε η Τράπεζα της Αγγλίας, εξαιτίας των ανησυχιών ότι οι παράγοντες που πλήττουν την ανάπτυξη θα διαρκέσουν περισσότερο απ' ότι προβλεπόταν. 

 

Η ανάπτυξη σε δύο χρόνια πιθανόν να διαμορφωθεί στο 2% ετησίως, έναντι 2,67% που αναμενόταν ένα τρίμηνο πριν, σημειώνεται στην τριμηνιαία έκθεση για τον πληθωρισμό της BoE.

 

«Η ανάπτυξη του ΑΕΠ το β’ εξάμηνο της προβλεπόμενης περιόδου είναι πιο πιθανό να είναι χαμηλότερη παρά υψηλότερη του ιστορικού μέσου όρους. Οι προοπτικές είναι πιο ισχνές απ’ ότι ήταν στην έκθεση του Μαΐου, αντανακλώντας την πιθανότητα οι παράγοντες που συνεισφέρουν στην αποδυνάμωση της ανάπτυξης από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση, να συνεχιστούν», τονίζεται στην έκθεση. 

 

 

Ο πληθωρισμός θα κινείται υψηλότερα του στόχου του 2% μέχρι το δ' τρίμηνο του 2013 και γύρω στο 2% το δ' τρίμηνο του 2012. 

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, δήλωσε ότι το αδύναμο ευρώ αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο για την εξισορρόπηση της βρετανικής οικονομίας, επισημαίνοντας πως υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα αναφορικά με την Ευρωζώνη. Κατά τον κ. King, η ύφεση στην Ευρωζώνη πλήττει τη ζήτηση και υπάρχει ένα «μαύρο σύννεφο» πάνω από τις επενδύσεις.