Ένα ρεπορτάζ για τη ΔΕΗ και πώς αυτή εξηγεί εν ολίγοις την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας φιλοξενεί στην κεντρική του σελίδα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Κεντρικό πρόσωπο του ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, για τον οποίο αναφέρει πως απειλεί με γενικά μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα, σε περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί η Επιχειρήση.
 
«Έχοντας στο γραφείο του φωτογραφίες κομμουνιστών επαναστατών όπως του Λένιν και του Τρότσκι., ο Φωτόπουλος υποσχέθηκε να παλέψει με πίστη και πάθος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», γράφει το Bloomberg, προσθέτοντας η Επιχείρηση είναι ο μικρόκοσμος της Ελλάδας.

Ο μικρόκοσμος της πολιτικής προστασίας, των διαπλεκόμενων συμφερόντων και της στήριξης από την εξωτερική χρηματοδότηση, πράγμα που αντικατοπτρίζει την οικονομία της χώρα και όπως είχε διαμορφωθεί αυτή για δεκαετίες.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρει πως η ΔΕΗ είναι το «τεστ» του Αντώνη Σαμαρά και της ικανότητας του να αποδείξει στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα προχωρά στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της ανοιχτής αγοράς , δηλαδή τον ανταγωνισμό, τη συρρίκνωση του κράτους , και τη διάλυση όλων των κόκκινων γραμμών.